Sharanagati

Collected words from talks of Swami Tirtha
(Szvámí Tírtha, 2018. 05.02. Rila-hegységbeni előadásából)

(a hétfői tanítás folytatása)

Tovább folytatva a kérdést, hogy ha létezik valami magasabb rendű az általunk megismerhető valóságon túl, akkor jelen helyzetünkben képesek vagyunk-e elérni Őhozzá vagy sem? Ahhoz pedig, hogy erre a megvalósításra jussunk, feszegetnünk kell a határainkat! Ki az, aki megelégszik fél megoldásokkal? ‘Rendben, nekem húsz százalék is elegendő.’ Nem! És nekünk még a száz százalék sem elég, mivel megtanultuk, hogy a 108 az a mi számunk, ezért mi 108 százalékos odaadást akarunk. Nem teljes odaadást, hanem túlcsorduló, túláradó odaadást szeretnénk.

Viszont térjünk vissza a jelen valósághoz, hiszen tudatunkat jópár nemkívánatos dolog szennyezi be, amelyeket el kell távolítanunk, illetve vannak pozitív dolgok is, melyeket pedig gyakorolnunk kell. De vajon mi van az elfojtott tudatalattinkban? Az összes szenny, démon, probléma, trauma, amit ebben és a korábbi életeinkben szereztünk. Rengeteg szemét! Ezért az emberek többnyire tartanak ennek a tudatalattinak a feltárásától, Pandora titkos szelencéjének a kinyitásától.

De ez csak az egyik része a történetnek. Gondoltatok már valaha arra, hogy vajon mit rejt a magasabb tudatszintünk? Ha az összes démon ott lent van, akkor valamennyi angyal pedig fent található. Tehát nyissátok tágra a lelki tudatotok szelencéjét, ez sokat fog segíteni nektek. Ne legyetek a mocsok és a szemét megszállottjai. Ne az anarthára összpontosítsatok! Nyissátok meg a felsőbb tudatotokat és akkor az összes szépség és isteni rezgés alászáll. Tehát ott mindkettő el van rejtve, melyiket akarjátok kitárni?

Mély meggyőződésünk van abban, hogy a Szent Név megnyitja ezt a lelki ládikát, ennek a magasabb tudatnak a szelencéjét.

(folytatása következik)Leave a Reply