Sharanagati

Collected words from talks of Swami Tirtha
SixGoswami

Egy személyes filozófiát próbálunk meg követni. Ez először is azt jelenti, hogy személyes felfogásunk van Istenről. Másodszor azt is jelenti, hogy személyes megtapasztalásunknak is kell lennie Istenről. Harmadszor pedig, hogy cselekedeteinkben is nagyon személyesek vagyunk. És ebből a dalból „Srí Srí Sad-gószvámí-astakam”, érezhetjük ezt a személyes hálát a vaisnavák részéről a magasabb szinten állók felé. Elméletileg leírhatjuk a gószvámík nagyságát tudományos értekezésekben – vagy elénekelhetjük ezt a dalt, megtöltve az alárendeltek érzelmeivel.

A bhakti személyes kapcsolatot jelent. És néha a bhakták rutinból gyakorolják. Látom, hogy ez nagyon meglepő és megdöbbentő a számotokra, mégis néha megtörténik. Máskor azonban megérezheted azt a személyes viszonyulást, mély érzésekkel, hálával, stb. töltve. Ez az, ami után kutatunk, mert ha kapcsolatban állsz azzal a síkkal, nincsenek akadályok lelki utadon. Mert az energiák ezen átadásában a jelentéktelen dicsővé válik, a kicsi, kiemelkedővé, a szolga mesterré, a mester pedig szolgává. Ahogyan a gószvámík esetében is, habár mindenki tisztelte őket, magukat a többiek alázatos szolgáinak érezték. Ugyanakkor az odaadás tudományának elszánt harcosai, a lemondás hősei, a legnagyszerűbb mantrázók, és még sok minden más voltak.

Ha eléred a kegyet, olyan, mint egy befektetés az életedben. Elveszítheted az anyagi ügyletek tőzsdéjén, vagy letétbe helyezheted a szent név bankjának kincstárában. Jó befektető vagy? Vagy szükséged van pénzügyi tanácsadóra? Mindannyiunknak szüksége van pénzügyi tanácsadóra az odaadás viszonylataiban. És ha követed a gószvámík példáját, vagyonod növekedni fog.

Őrizzétek hát a gószvámík hangulatát a szívetekben.Leave a Reply