Sharanagati

Collected words from talks of Swami Tirtha
йоги-Параматма

(Szvámí Tírtha 2017. 01. 04-i szófiai esti tanításából) 

(az előző hétfői tanítás folytatása) 

Mahádév kérdése: Mint ahogy korábban említetted, a kutacs nyitva van a babáknál. Lehetséges az, hogy az ember idős korában halála előtt még egyszer megnyissa ezt a kaput?

Tírtha Szvámí: Lehetséges, de nem mesterséges módon. Olykor az emberek mechanikus módszerekkel próbálnak spirituális eredményeket elérni, de ez egyáltalán nem ajánlott, mert nem az lesz az eredménye, amire vágynak. Igazából ez a démoni út – elérni valami lelkit mechanikus módon. Ugyanazok a történetek ismétlődnek a szent hagyományokban –  például, amikor Rávana szeretett volna felemelkedni a lelki bolygókra  anyagi eszközökkel vagy, amikor az emberek elkezdték építeni Bábel tornyát és még vannak hasonló történetek.

Tehát mechanikus módon nem lehet elérni a magasabb lelki szinteket. Ehhez megfelelően kell alkalmaznunk a lelki eszközöket, azután meg tudjuk nyitni a legfelsőbb kaput, a szahaszrára-csakrát vagy más néven koronacsakrát, ami valójában egy kicsivel a koponya fölött helyezkedik el. A jóga hagyományában ezt tekintik a tökéletes tudatosság helyének. Még a jógahagyománya is úgy tartja, hogy ez a főbejárata az amritának. Tehát, ha kapcsolódtatok a tökéletes meditáció által a tökéletes tudatszinthez, akkor azonnal amrita fog áramlani belétek, majd cseppenként bejut az agy különféle mirigyeibe és végül átjárja az egész lényeteket. Minden rezonancia. Tehát, ha rezonáltok, ha megrezegtetitek a lágy szájpadlásotokat, ez stimulálja a fölötte lévő mirigyeket és meginvitálja a nektárcseppeket a, mely aztán áthatja az egész belsőtöket.

De vajon hogyan aktiváljuk ezt a rezgést? Van egy nagyon egyszerű módja – zengjétek a Haré Krsnát! Mert ha ostobaságokról beszéltek, erre fog rezonálni az egész testetek. Ha hazudtok, akkor az agyatok ezeket a hazugságokat fogja rezonálni és ami romboló, az romboló! Azért kell ragaszkodnunk az igazsághoz, hogy az járhassa át egész testünket! Ha a tökéletes tudatosság legfelsőbb szintjéhez szeretnétek kapcsolódni, az csak az igazságon keresztül érhető el.

Számunkra mi jelenti a nektárt? Nem az igazság, bocsánat, de az egyszerűen unalmas. Nekünk az isteni minőség kell, Krsna neveiből és a kedvteléseiből származó isteni nektárcseppek. Ezért, ha zengjük a Szent Neveket ez fog rezonálni az egész rendszerünkben, ez összekapcsol minket a Legfelsőbb Valósággal. Ha megnyílik ez a felső kaputok nagyon is lehetséges, hogy Ő újra és újra belép rajta és érzékelteti a jelenlétét.

Majd elkezdődik az átalakulás; ihatunk a fülünkkel, ehetünk a szívünkkel és beszélhetünk szemeinkkel – ez az az isteni átalakulás, amire szükségünk van.

Abban egyetértettünk, hogy valami isteni rezgésnek kell lennie és a legjobb rezonancia, amit létrehozhatunk ebben a fizikai testben az a Szent Nevek zengése által valósítható meg. Bárcsak ne szakadna meg soha és az örökkévalóságig tartana ez a pillanat! Kérlek, vigyétek ezt az üzenetet magatokkal és ügyeljetek gondosan a lelki gyakorlataitokra! Így alakíthatjátok át egy átlagos napotokat ünneppé.Leave a Reply