Sharanagati

Collected words from talks of Swami Tirtha
Гурудев 11.I.09-42

(B. K. Tírtha Mahárádzs leckéjéből, 2010.01.01, Szófia) 

Boldog Új Évet! És telihold is van. Tehát nem csak egy új év kezdődik, hanem egy új hónap is. Az emberek általában nagyon aktívak ilyenkor a fogadalmak tételében és hogy az életüket odaszenteljék valaminek. És azt is mondják, hogy amilyen tevékenységgel indítod az új évet, az végigkíséri az egész évedet. Ezekben a napokban tehát azzal kezdjük, hogy a teliholdat ünnepeljük, azzal kezdjük, hogy életünket ismét oda szenteljük a Legfelsőbbnek…

Jamuná: És te utazással kezded.

Tírtha Mahárádzs: De megérkezéssel is kezdem. Sokszor beszéltünk már arról, hogy az igazi ünnep amikor isteni céllal gyűlünk össze. És ahogy hallottam már elzengtétek a különböző neveket, mantrákat, melódiákat, nekem már nem maradt semmi. De ez nagyon jó, mert hallanunk kell; azért jöttem, hogy titeket hallgassalak. Ezekben a napokban ti fogtok leckéket, beszédeket, beszélgetéseket tartani, és én fogok hallgatni. De ne kérdezzétek meg a végén: „Van kérdés?”

Nagyon boldog vagyok, hogy vannak itt új barátaink is. Az kívánom, hogy az új év ezen első napja legyen óriási siker az életetekben. Az elmúlt év nagyon sikeres és gyümölcsöző volt a misszió számára. Nem tudom nektek mi a tapasztalatotok az elmúlt évvel, milyen volt? Neked milyen volt, Paramánanda?

Paramánanda: Az eddigi legjobb.

Tírtha Mahárádzs: Jól hangzik. Más vélemény? Milyen volt az elmúlt évetek?

Valaki: A legrosszabb.

Tírtha Mahárádzs: A legrosszabb?! Óh! Itt az ideje a változásnak. Nem számít tehát, hogy ezek életünk legjobb vagy legrosszabb évei – közös elvek miatt gyűltünk össze. Lelki gyakorlatainkban a nehézségeket pozitív eredményekké változtathatjuk, és a legjobb éveinket még jobbakká.

Azt kívánom hát, hogy ez az év ebben a szellemben folytatódjon – éneklés, mantrázás, sírás, tánc. De nem elég az emlékeknek élni.Leave a Reply