Sharanagati

Collected words from talks of Swami Tirtha
Скъпи преданоотдадени на Божествената Двойка, моля приемете нашите поклони, поздрави и благословии.

Отново наближава празникът Джанмащами, а това е една от най-големите възможности да прославим божествеността с любящи предлагания. Най-доброто жертвено приношение в Кали-юга е Святото Име, което не просто избавя от материалното заплитане и напълно пречиства сърцето, но удовлетворява Бог Шри Кришна, Неговите любящи придружители, Шримати Радхика и приятелките й, както и всички преданоотдадени по цялото земно кълбо и във вселената.

Тази година отново бихме искали да организираме голяма международна нама-яджна по случай предстоящия Джанмащами за да ознаменуваме случая. Периодът на предлагането ще бъде 20, 21 и 22 Август. Вие също сте поканени да се включите в нашата духовна сангха, обединяваща континенти, мисии, сърца и души. /Можете да се „присъедините” към нас всеки където се намира или на тазгодишната Мела в Пампорово./

Моля ви, регистрирайте се. Ако сме повече, ще можем да увеличим броя на мантрите, поднесени на Божествената Двойка. /Можете да регистрирате кръговете, които възнамерявате да поднесете, на нашия простичък уебсайт посветен на това събитие:
www.namayajna.com
Целта е да възпяваме Имената и да славим Божествената Двойка колкото е възможно повече, и по-искрено и проникновено. Целта като минимум е да поднесем 1.080.000 пълни махамантри за тези три дни; това означава 10.000 кръга на мала. Ако имаме 100 участници, всеки би трябвало да мантрува по 100 кръга (около 8-10 часа) Ако имаме 200, тогава само по 50 кръга (5 часа). Не се обезсърчавайте от бройките, просто свободно се присъединете към нашето приношение!

Нека сме обединени в божественото служене!

Читра Деви даси

 

Святото име на Кришна почиства огледалото на сърцето
И завинаги потушава пожара на страданието,
В гората на раждането и смъртта

Както вечерният лотос се разтваря
В прохладните лунни лъчи,
Тъй и сърцето разцъфва
в нектара на името.

Най-сетне душата се пробужда
За истинското си съкровено съкровище –
Живот на безусловна отдаденост
За сладката Радост на Кришна.Leave a Reply