Sharanagati

Collected words from talks of Swami Tirtha
Никога не бива да правим шоу от своята посветеност. Разбира се, ние почитаме садху-санга, защото това е поле, ниво, осигурено от Кришна – да служим заедно, да живеем заедно, да правим нещо заедно като приношение – но съкровената, лична посветеност мисля, че е много важна. И ако имаме същото настроение, ако всички са акордирани по един и същ начин, тогава садху-санга ще бъде много хармонична.

Разбира се, вярно е, че всички идваме с различни концепции. Ние сме отделни, уникални личности, всеки е необикновен, няма дори двама с еднакви пръстови отпечатъци. Така че дори това е персонализирано, уникално. По същия начин не бихте могли да намерите и две еднакви чувства към Кришна. Понеже вие сте уникални, имате и определен специален, специфичен набор от изражения на вашите чувства. При все това, намираме се на една лодка, в определен смисъл. Така че го има настройването, има я садху-санга, има я мисията, така да се каже. Макар да сме различни личности, на една лодка сме. Или на една каруца, теглена от коне.

Така че мисля, че това е персонализирано служене, в което продължаваме с медитацията си, но добавяме и още нещо, добавяме личен оттенък на духовните си практики. И като ви наблюдавам мисля, че имате много добър шанс да сторите това. Може би вие като нация и софийската мисия трябва да имате малко повече контрол и малко повече садхана, обаче въпреки това посветеността е по-важна. Но съчетайте добрите страни и на двете – тогава ще бъде много ефективно.Leave a Reply